Wij zijn de familie Rosendaal. Wij hebben een familiebedrijf met melkkoeien in de mooie omgeving van Loerbeek in de gemeente Montferland.

Melkveehouderij Rosendaal bestaat uit
Wino en Daniëlle Rosendaal en Werner, Jitske, Wilmer en Jadine Rosendaal. Opa Wim helpt ook graag mee op de boerderij. 

Als bewaking lopen onze Duitse herders Tygo & Kyra rond. Een heus familie gebeuren, waar we trots op zijn en met veel plezier samen mogen doen! 

Melkveehouderij Rosendaal is een Nederlands familiebedrijf dat al vijf generaties die met hart en ziel en liefde voor de koeien boert. Al meer dan 100 jaar geleden is ons melkveebedrijf gestart. De boerderij is opgebouwd door onze voorouders, familie Putman
en familie Rosendaal.

Al die jaren hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan!
Elke generatie heeft haar steentje bijgedragen aan hoe Melkveehouderij Rosendaal nu is.

Vroeger stonden de koeien nog in het achterhuis. Dit is een gedeelte vast aan het woonhuis en wordt ook wel ‘deel’ genoemd. De koeien werden nog gemolken met de hand. Tegenwoordig is het ‘deel’ omgebouwd tot boerderijwinkel.

Ons logo

Ons logo is het portret van onze
bijzondere koe Pirett. 

Pirett was erg mak en kwam graag naar mensen toe. Binnen de kudde was zij erg beschermd naar ons toe. Zij was gek op stoeien.

Met veel kennis, zorg en liefde verzorgen wij onze koeien. Op dit moment telt ons melkveebedrijf ongeveer 110 melkkoeien met 50 stuks jongvee. De meeste koeien zijn van het ras Holstein-Friesian, een ras wat geliefd is om zijn melk.

Onze koeien genieten dagelijks van de ruimte in de ligboxenstal.
De stal is van alle gemakken voorzien. Ze hebben de ruimte om lekker te liggen, te eten en te herkauwen en tussendoor nemen ze een massage van de koeborstel. Koeien worden twee keer per dag gemolken in de melkstal.

Van het voorjaar tot het najaar staan de staldeuren overdag open en kunnen de koeien ook zelf bepalen of ze binnen of buiten zijn.

Openingstijden

Woensdag       16:00 – 19:00 uur
Zaterdag         10:00 – 16:00 uur