Nieuws

“Dagelijks drie glazen melk drinken kan de hersenen van oudere mensen beschermen tegen veroudering en beschadigingen die aan de basis liggen van ouderdomsziekten.”

Bron: Veelteelt

“Kinderen die volle melk drinken lopen minder risico op overgewicht”

“Al van jongs af aan horen we dat we voor onze gezondheid beter kunnen kiezen voor magere en halfvolle melk en niet voor volle. Canadese wetenschappers stellen nu dat kinderen die volle melk drinken minder risico hebben om later overgewicht of obesitas te ontwikkelen.”

Bron: AD

“Dagelijks kaas eten vermindert de kans op hart- en vaatziekten”

“Ben jij een echte kaasliefhebber? Dan hebben wij goed nieuws! Kaas blijkt namelijk heel goed voor je hart te zijn. Ja echt, het overheerlijke zuivelproduct is ook nog eens goed voor je gezondheid. Het enige wat je hiervoor moet doen, is dagelijk

Bron: Kookfans

“Steeds meer bewijs dat roomboter en volle melk goed voor je zijn”

“Kinderen die blijven hoesten, piepen en snotteren. Kinderarts Ellen van der Gaag ziet ze regelmatig op haar spreekuur. Ze knappen maar niet op, vertelt ze in Trouw. Daarom stelde Van der Gaag een voedingsadvies samen om het immuunsysteem van kinderen te versterken. In haar advies speelt zuivel een hoofdrol: dagelijks volle melk en roomboter op brood. En wat blijkt? De resultaten zijn hoopgevend.”

Bron: Trouw

”Melken drinken tijdens borstvoeding verkleint kans op allergie.”

”Kinderen van moeders die relatief meer koemelk drinken tijdens het geven van borstvoeding, hebben een kleinere kans allergisch te worden, volgens een Zweedse studie.

De studie, die is gepubliceerd in het blad Nutrients, werd uitgevoerd onder ruim 500 vrouwen die borstvoeding gaven. Zij vulden een enquête in over hun eetgewoonte en of hun kind na één jaar allergieën had ontwikkeld. Daarnaast werden de kinderen uitgebreid onderzocht. Uit de resultaten bleek dat moeders met niet-allergische kinderen van 1 jaar meer koemelk hadden gedronken, dan moeders van kinderen van 1 die wel allergisch waren.”

Bron: ScienceDaily

”Prof. Ian Givens: Volvette kaas is gezonder dan wij altijd dachten.”

“Volvette kaas is een bron van verzadigd vet en zout en daarom zou je verwachten dat het niet gezond is voor hart en bloedvaten. Toch komen recente meta-analyses tot een andere conclusie: kaas heeft een neutraal of zelfs beschermend effect tegen hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Volgens de Britse voedingsprofessor Ian Givens is de verklaring te vinden in de voedingsmatrix van kaas.”

Bron: Zuivel en gezondheid

Openingstijden

Woensdag       16:00 – 19:00 uur
Zaterdag         10:00 – 16:00 uur